Over dit weblog en de schrijver

Dit weblog gaat over de toekomst van de journalistiek. En die toekomst is mobiel.

Steeds meer mensen consumeren het nieuws op hun smartphone. Reportage’s gemaakt voor Radio en TV worden meer en meer los bekeken op internet. Vaak zelfs ruim voordat ze überhaupt in de traditionele nieuwsuitzending zijn geweest. Even snel het laatste nieuws meepikken in de apps van Nu.nl, NOS of de regionale omroepen. Maar de mobiele telefoon is niet alleen ideaal voor de ‘klant’, maar ook voor de producent van het nieuws. Met behulp van de mobiele telefoon kan content gemaakt worden voor alle traditionele en nieuwe media.

Het doel van dit weblog is om een overzicht te geven van het hoe, wat, waar en waarom van Mobile Journalism (MoJo). Het moet de moderne journalist in Nederland en België de handvatten geven om met deze nieuwe vorm van journalistiek aan de slag te gaan. Ook de laatste ontwikkelingen in binnen- en buitenland op dit gebied worden op dit weblog in de gaten gehouden.

Wytse Vellinga is al ruim tien jaar actief voor radio en TV bij de regionale publieke omroep van Friesland, Omrop Fryslân. Het laatste jaar als experimentele Mobile Journalist op zoek naar de grenzen van wat mogelijk is met een mobiele telefoon (iPhone en Lumia).

Reacties of vragen? Twitter @wytsevellinga

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s